15-GR-granietgroeve15-GR-Keuken0515-SS-ad-campagne-200715-SS-gris

Cuisine d’Oc is door jarenlange ervaring gespecialiseerd in de levering en plaatsing van graniet en natuursteen.

Graniet

Graniet is een natuurlijk materiaal wat wereldwijd gewonnen wordt uit granietrotsen. Na bewerking en polijsten ontstaat een prachtig gekleurd natuurlijk gesteente met een luxueuze uitstraling voor in huis. Daarnaast wordt veel gebruikt gemaakt van Blauwe/Belgische hardsteen. Dat is een arduin gesteente wat gewonnen wordt in de Ardennen. Het heeft een heel mooie, landelijke uitstraling en is uitermate geschikt voor vensterbanken in landelijke woningen of historische pandjes.

Composiet

Een ander materiaal wat steeds meer gebruikt wordt in woningen is Composiet. Dit is een samengestelde hardstenen plaat uit 90% natuurlijk kwarts en 10% kunsthars en pigment. De plaat verschilt qua uitstraling iets van graniet door de kleursamenstelling met pigmenten. Het is wel zeker zo hard als graniet.

Cuisine d’Oc kan het allemaal voor u leveren en plaatsen. Graniet en Composiet wordt steeds meer gebruikt voor aanrechtbladen. Het geeft veel allure aan je keuken en is makkelijk in onderhoud.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is wat onderhoudsgevoeliger als aanrechtblad, maar uitermate geschikt voor vensterbanken, plateau’s in bijv. het toilet en rondom de haard. Veel woningen worden tegenwoordig opgewaardeerd met natuursteen vensterbanken, plateau’s en plinten, maar ook met een compleet natuurstenen vloer. Een vloer van natuursteen is een vak apart en vereist kennis en vakkundige mensen om de vloer te leggen. Cuisine d’Oc kan dit voor u verzorgen.

Maatvoering

Van groot belang bij natuursteen is nauwkeurige maatvoering. Wij meten alles zelf voor u en verzorgen dan bestelling, levering en plaatsing. Wij nemen u wat dat
 betreft alle zorg uit handen.